VILA-REAL CF 1 - 0 LEVSKI SOFIA

El Villarreal supera el Levski Sofia davall la pluja (1-0)

El brasiler Nilmar va donar la victòria als grocs en l'inici de la UEFA Europa League al marcar el seu primer gol en partit oficial
El Villarreal ha aconseguit esta nit els seus primers tres punts en la UEFA Europa League gràcies a ua treballada victòria sobre el Levski Sofia en un partit que va estar marcat pel clar domini dels grocs i també per la pluja, que va deslluir l'espectacle durant gran part del xoc. L'únic gol del partit ho va anotar Nilmar (es va estrenar com a golejador en partit oficial) en el minut 71 darrere d'un gran passe de l'italià Rossi.

El Submarí va ser clar dominador des del primer minut. Pires, Cani i Jonathan Pereira enllaçaven bé en el centre del camp en la primera mitat, però en el moment del passe definitiu sempre apareixia un defensa del Levski per a aclarir. Els grocs van tindre la primera ocasió de la trobada molt prompte. Corria el minut 3 del partit quan Jonathan Pereira es plantava només davant de Petkov, però just quan dispararia un defensor visitant li va arrabassar el baló.

L'altra gran ocasió del Villarreal en el primer acte va estar en les bótes de Sebastián Eguren. El centrecampista uruguaià va rematar acrobàticament un servici de cantó en el minut 17 obligant el porter del Levski a aclarir de punys.

La pluja va fer acte de presència passat el primer quart d'hora de partit, deslluint així l'espectacle. Com ja ocorreguera davant del Mallorca diumenge passat, la climatologia no va acompanyar i va ploure amb força quasi tota la trobada.

El conjunt búlgar va estirar les seues línies en la recta final del primer acte i va poder marcar en una jugada en què Baltanov es va quedar només en el punt de penal, però el seu tir va ser desviat a córner per la defensa groga.

El domini groc es va intensificar en la segona part. Les ocasions van ser nombroses a favor del Villarreal. Pires, Eguren, per partida doble… La més clara, sens dubte, la va tindre Jonathan Pereira en el minut 55. El veloç davanter groc va rebre de Nilmar i es va plantar només davant del meta Petkov per a regatejar-li i posteriorment no arribar al baló quan este va colpejar en el pal. Pareixia mentida que el Submarí encara no fóra guanyant en el marcador.

Tal va ser l'acaçament del Villarreal que el gol havia d'arribar. Així, en el minut 71 Rossi va arribar fins a la línia de fons i va centrar ras perquè Nilmar, molt atent, ficara la puntera de la seua bóta per a anotar l'únic tant de la trobada. El Submarí se'l mereixia.

Amb esta victòria el Villarreal es col·loca segon en la classificació del Grup G de la UEFA Europa League a causa de la victòria del Salzburg davant del Lazio a Roma (1-2), que col·loca a l'equip austríac com a líder.