LEVSKI SOFIA 0 - 2 VILA-REAL C.F.

A setzens de final de l'Europa League!

El Villarreal derrota al Levski a Sofia (0-2) i es fica de forma matemàtica en la següent ronda de la competició continental després de la derrota de la Lazio a Salzburg

Objectiu complit. El Villarreal va aconseguir la clasificació a setzens de final de l'Europa League a falta de la disputa de l'última jornada de la fase de grups i després d'imposar-se al Levski de Sofia (0-2) en l'Estadi Georgi Asparuhov de la capital búlgara amb gols de Rossi i Marcos Senna. Amb la victòria davant els blaus, el Submarí obté el passe matemàtic després de la victòria del Salzburg enfront de la Lazio (2-1), amb el que grocs i austríacs ja no es jugaran gens en el partit que resta de la fase de grups.

La primera part no va tenir un dominador clar però, fet i fet, van ser els grocs els quals van acabar duent-se el gat a l'aigua. Rossi va ser el jugador amb més perill del Submarí. Tant que, en el minut 28, l'italià va rebre en posició correcta un baló d'esquena a la defensa i, després de controlar, va enganxar un precís tir bombat que va acabar fora per molt poc. El transalpí avisava, però no seria la primera vegada.

Així, en el 44, Ibagaza va botar una falta en la línia de tres quarts i, després de veure a Rossi desmarcat, va posar un gran passe per alt en els peus de l'italià. Implacable, el davanter va controlar de primeres a la vora de l'àrea petita i va empalmar un gran tir creuat que posava per davant als d'Ernesto Valverde. Un valuós gol per al Villarreal, que veia més prop la passada a la següent ronda.

En la segona, el Submarí es va soltar un poc i va començar a dur perill a l'àrea dels blaus, que seguien esperant cada moviment del conjunt de la Plana Baixa. Amb cada vegada més perill, els d'Ernesto Valverde controlaven el partit còmodament, però no acabaven de posar la puntilla a l'equip búlgar. A punt va estar Fuster de sentenciar el xoc deu minuts després de la represa, quan el d'Oliva va retallar a la defensa del Levski per enganxar un bon tir que finalment va sortir desviat.

Llàstima que el valencià es veiés obligat a retirar-se deu minuts després per una dolència en el bíceps femoral, el que va donar entrada a Nilmar. El Submarí seguia obstinat a matar el xoc, però el definitiu 0-2 no va arribar fins que faltaven cinc minuts per al final. El pas de gol va arribar de les botes de Cani, que va entrar substituint a Pires. El saragossà va servir a Marcos Senna després de dos bones retallades i el hispanobrasiler, en la frontal de l'àrea, va llançar un potent tir escorat al que Mitrev no va poder arribar. Al final, 0-2 per al Villarreal, que es fica en la següent ronda del torneig europeu.